Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Toto sú najhľadanejšie beštie z Východu: Vraždia, znásilňujú a kradnú!

Bratia Dariuzs a Wojciech Głowacki Zobraziť galériu (9)
Bratia Dariuzs a Wojciech Głowacki (Zdroj: Metropolitan Police)

LONDÝN - Scotland Yard vyhlásil novú operáciu Sunfire. Pomocou nej chce dostať desať najnebezpečnejších zločincov z východnej Európy pred súd. Dúfa, že im v tom pomôže aj verejnosť.

Medzi hľadanými sú hlavne Poliaci. Bratia Dariuzs Głowacki (34) a Wojciech Głowacki (30) sú obvinení zo znásilnenia mladej dievčiny. Wojciech sexuálne zneužíval deti aj v rodnej krajine. Obaja sa údajne ukrývajú v okolí Londýna. Ďalší zločinci pochádzajú z Gruzínska, Rumunska alebo Albánska. Vraždili, lúpili a často majú na svedomí ťažké ublíženie na zdraví.

Scotland Yard si myslí, že by sa desiatka hľadaných mohla vyskytovať aj vo Veľkej Británii. Do krajiny mohli vstúpiť, keď na nich ešte nevydal Interpol zatykač.

Operáciu Sunfire vedie detektív Pete Rance. "Dúfame, že verejnosť bude bdelá a pomôže nám vystopovať týchto zločincov. Mnohí z nich sú nebezpeční a odporúčame sa k nim nepribližovať. Pokiaľ ale viete, kde žijú alebo pracujú, dajte nám okamžite vedieť. Krajiny, kde títo muži spáchali trestný čin, chcú spravodlivý súd a je v záujme Londýna, aby sme ich pomohli nájsť," vyhlásil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu