Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Angličan ubodal mladú Češku na Kostarike, išlo o sex?!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: wikimedia)

PRAHA - Išla do Kostariky na študijný výskum a stala sa obeťou vraždy. Češku Alexandru D. (22) ubodali na farme, kde vykonávala prieskum biodiverzity. Dievča vraj utrpelo najmenej desať bodných rán do tváre, hrudníka a krku.

Tragédia sa odohrala v stredu o 22.30 hod miestneho času v provincii Alajuela blízkosti hraníc s Nikaraguou. Farmu vlastní talianska rodina, ktorá pomáha študentom, ktorí do Kostariky prídu za výskumom.

Podozrivým z vraždy je dvadsaťročný Brit, ktorého už tamojšia polícia zadržala. Podľa kostarických médií mladík Alexandru obťažoval v jej stane a požadoval od nej sex. Keď sa bránila, vytiahol kuchynský nôž s čepeľou dlhou 12 cm a ubodal ju. Dievča zasiahol do tváre, krku a hrudníka. Údajne jej zasadil pätnásť rán.

Páchateľa sa podarilo dopadnúť vďaka pohotovej reakcii správcu pozemku, kde dievča stanovalo. Počul krik, následne zastihol Angličana, ktorý bol celý od krvi, cestou od Alexandrinho stanu. Vražednú zbraň policajti našli potom neďaleko.

Telo mladého dievčaťa bolo prevezené do ústavu súdneho lekárstva. Alexandra sa v Strednej Amerike zdržiavala od 10. decembra. Jej vrah do krajiny prišiel 27. decembra. Deň nato Alexandru zavraždil. Ich stany boli od seba vzdialené iba dvadsať metrov. Polícia teraz okolnosti vraždy prešetruje.

Podľa informácií Blesk.cz bola Alexandra študentkou Filozofickej fakulty Univerzity Karlovej v Prahe a teraz bola na dvojsemestrálnom študijnom pobyte na univerzite v americkom Miami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu