Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Hackeri po Bielom dome a FBI zaútočili na poľské vládne weby!

ilustračné foto
ilustračné foto

VARŠAVA - Po hackerskom útoku na internetové stránky poľskej vlády oznámil poľský premiér Donald Tusk nové diskusie o kontroverznom zákone, ktorý má zabrániť šíreniu pirátskych kópií na internete. Informovala dnes o tom agentúra DPA.

Poľský minister Michal Boni, do ktorého kompetencie problematika patrí, pre rozhlasovú stanicu TOK FM povedal, že o tomto zákone sa doteraz málo verejne diskutovalo.

Vláda chcela zákon podpísať 26. januára. Boni pripustil, že ešte trochu počkajú. Kritici označili nové opatrenie za "úplnú kontrolu internetu".

Cez víkend poľská odnož hackerskej organizácie Anonymous ochromila - okrem iného - internetové stránky predsedu vlády a poľského parlamentu. Ešte dnes napoludnie stránky neboli prístupné.

Nečakané povzbudenie dostali hackeri od poľského generála Stanislawa Kozieja, bezpečnostného poradcu poľského prezidenta. Hackerský útok označil za "dobré cvičenie" bezpečnostných zložiek v súvislosti s počítačovou kriminalitou.

Koziej povedal, že poľská bezpečnostná rada už dlho poukazovala na tento druh problémov. Podľa jeho slov hackerské zásahy pomáhajú tomu, aby bol štát na takéto útoky lepšie pripravený.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu