Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

USA vyzvali Čínu: Idú spolu bojovať s internetovou kriminalitou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PEKING - Čína a Spojené štáty by mali spolupracovať v boji proti internetovej kriminalite. Podľa agentúry Reuters to dnes vyhlásil americký veľvyslanec v Číne Gary Locke v jednej z ďalších výziev Washingtonu k otázke, ktorá v ostatnej dobe prerástla do otvoreného sporu medzi dvoma mocnosťami.

Americký diplomat na medzinárodnom americko-čínskom fóre o internetovom priemysle v Pekingu uviedol, že obe krajiny musia nájsť vyvážený a legitímny prístup medzi spravovaním internetu a zabezpečením jeho slobodného a otvoreného obsahu.

Americké bezpečnostné úrady minulý mesiac stanovili za jednu z najvážnejších hrozieb pre bezpečnosť USA kybernetické útoky, ktoré v ohrození Spojených štátov predstihli aj terorizmus, doterajšiu najvážnejšiu hrozbu.

Americká spoločnosť Mandiant Intelligence Centre (MIC), ktorá sa špecializuje na kybernetickú bezpečnosť, vo februári oznámila, že hackeri čínskej armády dlhodobo vykonávali rozsiahle útoky voči počítačovým systémom v USA, pričom údajne ukradli údaje od najmenej 100 amerických firiem. Čína obvinenia odmietla a označila ich za nepodložené.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu