Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Hackeri po USA napadli srdce Európy: Stránka Európskeho parlamentu je dole!

Anonymous útočia
Anonymous útočia (Zdroj: YouTube)

BRUSEL/BRATISLAVA - Hackeri vystupujúci pod názvom Anonymous sú na nezastavenie. Po tom, ako minulý týždeň napadli stránku Bieleho domu a FBI, sa zamerali viac na starý kontinent. Dnes na protest proti protipirátskej dohode "hackli" web Európskeho parlamentu.

Združenie pirátov o svojom úmysle vopred informovalo na sociálnej sieti Twitter. Ako sa ukázalo, nešlo len o plané reči. Hovorca parlamentu Jaume Duch uviedol, že stránku čoskoro obnovia, momentálne je však nedostupná. Zároveň poprel, že by mohlo ísť o hackerský útok.

Anonymous svojimi útokmi reagujú na zrušenie servera Megaupload a zatknutie jeho šéfa Kima Dotcoma Schmitza. Za posledné dni napadli stránky úradov a inštitúcií v USA, Írsku, Poľsku či Česku. Neobišli ani Slovensko; v utorok zhodili server strany 99% kvôli tomu, že podľa nich jej predstavitelia zneužili dobré meno Occupy ako aj ideu skutočných 99%.

Hackeri podľa vlastných slov zďaleka neskončili. Na Youtube zverejnili video, v ktorom sa vyhrážajú, že v nasledujúcich dňoch pripravujú ďalší útok na viaceré významné inštitúcie. Prvou sa teda zrejme stal práve Európsky parlament.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu