Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Extrémny boháč skončil v blázinci: Vyhodil 1,2 milióna za mydlo!

Ed Bazinet
Ed Bazinet (Zdroj: Patrick McMullan)

PARÍŽ - Americký multimilionár Ed Bazinet (68) sa podľa rodiny pomiatol na rozume. V januári rozhádzal v Paríži 30 miliónov eur, teraz v New Yorku ďalších 15 miliónov. Jednou z položiek bolo napríklad aj mydlo za 1,2 milióna. Niet divu, že ho jeho príbuzní dali umiestniť do ústavu.

Bazinet pochádza z Minnesoty a zbohatol na výrobe porcelánových figúrok. V 90-tych rokoch predal firmu za 204 miliónov eur a odišiel do dôchodku. Sám pohŕdal ľuďmi, ktorí kupovali jeho výrobky. "Prestaňte blbnúť, začnite žiť," napísal obdivovateľke, ktorá ho požiadala o podpis.

Nakoniec sa ale osud obrátil proti nemu. Bazinet začal trpieť maniodepresívnymi stavmi, počas ktorých sa u neho striedal elán s ťažkými náladami. Práve v stave mánie prišiel v januári do Paríža a rozhádzal milióny za hlúposti. Teraz zašiel na veľtrh darčekov v New Yorku a utratil ďalšie.

"Bral všetko, čo mu prišlo pod ruku. Tisíc kúskov toho a tisíc tamtoho, kričal na celé kolo," hovorí dizajnérka Nima Oberoi, ktorá mala na veľtrhu stánok.

U jednej firmy objednal mydlo, vrecká a závesy za 1,2 milióna eur, dokopy išlo o 96 000 kusov. "Bolo mi ho ľúto, zjavne nebol v poriadku," spomína Oberoi. To priznala aj Bazinetova hovorkyňa, ktorá oznámila, že boháč trpí psychickou poruchou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu