Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Príbeh z Concordie: Obetoval život, aby zachránil manželku!

Nicole prežila len vďaka obetavému manželovi
Nicole prežila len vďaka obetavému manželovi (Zdroj: facebook,sita)

PRAHA - Dojemný príbeh ako z romantického filmu, avšak s tragickým koncom, napísal život Francúzke, ktorá cestovala so svojím manželom na lodi Costa Concordia. Tá minulý piatok stroskotala neďaleko talianskeho Toskánska.

Žena opísala hrozivú situáciu, ktorá nastala po náraze lode na podmorské skalisko. 61-ročná Nicole Servelová povedala, že manžel Francis jej dal svoju záchrannú vestu, aby ju zachránil.

"Dlhujem za svoj život manželovi," povedala Nicole, ktorej partner bol jednou zo šiestich obetí lodnej tragédie. "Povedal mi: 'Skoč, skoč.' A pretože neviem plávať, dal mi svoju vestu. Váhala som, či mám skočiť. Tak skočil prvý a ja po ňom. Plávala som na chrbte."

Potom Servelová na manžela zavolala. Odpovedal jej, "aby sa nebála, že bude v poriadku". Voda však mala sotva osem stupňov. To bolo naposledy, kedy Nicole videla svojho manžela.

Francúzka kritizovala posádku, ktorej niektorí členovia loď opustili skôr ako cestujúci. "Nebol tam nikto, kto by zachránil môjho manžela. Boli sme sami," dodala Servelová, ktorú nakoniec more vyplavilo na útesy, kde ju našli dedinčania z ostrova.

Costa Concordia vyplávala v piatok večer z talianskeho prístavu Civitavecchia s 4232 ľuďmi na palube. Na útes pri ostrove Giglio narazila okolo 21.45 hod SEČ. Loď začala naberať vodu a nakláňať sa, nakoniec sa prevrátila v uhle asi 80 stupňov na pravobok. Pri nehode zomrelo šesť ľudí. Ďalších 16 osôb je stále nezvestných.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu