Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Brutálne praktiky polície: Chlapca (12) prinútili priznať sa k vražde!

Thomas na vlastnej koži zažil pochybné praktiky polície Zobraziť galériu (3)
Thomas na vlastnej koži zažil pochybné praktiky polície (Zdroj: basarabia.biz)

LITTLE ROCK - Arkansaská polícia má na krku poriadny škandál. Istému chlapcovi sa tak dlho vyhrážala, že dostane trest smrti, až z neho vymámila priznanie o vražde svojej sestry (†11). Nevinný chlapec dostal dva roky, pričom jeho matka, ktorá je zrejme skutočným vinníkom, sa tomu prizerala.

Policajti v roku 2006 podozrievali dnes osemnásťročného Thomasa Cogdella, že uškrtil svoju sestru. Hoci im vtedy dvanásťročný chlapec mnohokrát opakoval, že by Kaylee nikdy nezabil, dlhé hodiny ho brutálne vypočúvali a vyhrážali sa mu, že keď sa neprizná, dostane trest smrti.

Thomas vtedy nevedel, že taký trest ako dieťa nemôže dostať, ani to, že má právo mlčať. K činu, ktorý nespáchal, sa nakoniec priznal. Strávil dva roky vo väzení, než súd obdržal záznamy z vyšetrovania. Obvinený počas výsluchu vyšetrovateľom celkovo 36-krát povedal, že vraždu nespáchal.

Potom požiadal o jedlo, policajti vypli nahrávacie zariadenie a keď ho po troch hodinách znova zapli, chlapec sa zrazu priznal. "Bol som vydesený," uviedol nedávno. "Neverili mi, že som to neurobil. Hovorili, že majú moje odtlačky a vyhrážali sa mi trestom smrti. Tak som sa priznal a vymyslel si k tomu historku."

Na chlapca sa polícia zamerala po tom, čo spolu so svojou matkou našiel na posteli uškrtenú a zviazanú Kaylee s dvoma igelitkami na hlave. Matka oboch detí Melody Jonesová, ktorá podľa prarodičov čin spáchala, sa pritom policajtom priznala, že večer pred vraždou dcéru bila. Taktiež povedala, že je psychicky chorá a občas si zabudne vziať prášky.

Cogdella, ktorého americká polícia vystavila neuveriteľnej manipulácii, odsúdili v roku 2008, o dva roky neskôr ho však zbavili viny. Až teraz sa prípad vraždy jeho sestry dostáva znovu pred súd. "Stratil som dva roky života a všetku vieru v náš justičný systém," rezignovane okomentoval Thomas svoj prípad.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu