Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Zdravotníctvo po poľsky: Upratovačka vŕtala zuby 153 pacientom!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: dreamstime.com)

VARŠAVA - Dejiny poľskej stomatológia si nič podobné nepamätajú: Tamojšia upratovačka Marzena G. (35) po dobu dvoch rokov vykonávala nelegálne lekársku prax. Vŕtala zuby v ambulancii svojej zamestnávateľky a navyše s jej súhlasom!

Podarená zubárka sprvu prala, žehlila a upratovala v domácnosti dentistky. Neskôr mala na starosti upratovanie aj v jej ordinácii, kde zubárku pozorne sledovala. Asi po roku začala každé popoludnie a večer sama vykonávať lekársku prax. Falošná stomatologička so základnou školou vykonávala najprv jednoduchšie, ale neskôr aj veľmi ťažké zákroky. Všetko sa dialo s vedomím a podporou skutočnej zubárky, s ktorou sa Marzena delila o nelegálne zisky.

Počas dvoch rokov mala 153 stálych pacientov, z ktorých absolútna väčšina bola s jej prácou spokojná. Problémy nastali, keď sa jeden z pacientov obrátil so sťažnosťou na Poľskú lekársku komoru. Tá vzápätí na falošnú zubárku upozornila políciu.

"Za vydávanie sa za zubnú lekárku, falšovanie úradných listín a zdravotnej dokumentácie a neoprávnený zisk hrozí obom ženám trest odňatia slobody do piatich rokov," potvrdil v televízii v TVN24 pred začatím súdu Slawomir Mielniczuk, hovorca okresnej prokuratúry v Kielciach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu