Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hackeri Anonymous: Útočia na policajta s paprikovým sprejom!

Policajt stieka študentom priamo do tváre paprikový sprej
Policajt stieka študentom priamo do tváre paprikový sprej

SAN FRANCISCO - Skupina hackerov s názvom Anonymous dnes zverejnila osobné údaje amerického policajta, ktorý nastriekal slzotvorný paprikový sprej na protestujúcich študentov v areáli Kalifornskej univerzity v meste Davis, a vo videu na internetovej stránke YouTube sa vyhrážala, že "bude jačať" (od zúfalstva).

Spoločnosť YouTube však video rýchlo stiahla, lebo porušovalo politiku firmy, zameranú proti "nenávistným prejavom".

Skupina Anonymous zverejnila vo videu adresu bydliska, telefónne číslo a e-mailovú adresu policajta. Vyzvala tiež svojich fanúšikov, aby "zaplavili jeho bydlisko donáškami pizze a nevyžiadanou poštou... zaplnili jeho službu Skype na internete, jeho telefóny, e-mail, poštovú schránku a vyjadrili tak svoj hnev".

Skupina oslovila aj priamo policajta a odkázala mu, aby očakával jej hnev. Zároveň vyslovila vyhrážku: "Donútime ťa jačať (od zúfalstva)".

Škandál vypukol v piatok 18. novembra, keď sa polícia v univerzitnom areáli snažila rozohnať pokojný okupačný protest študentov, ktorý sa konal zo solidarity s neďalekým stanovým táborom, postaveným demonštrantami z hnutia Obsaďte Wall Street.

Keď sediaci študenti odmietli policajné príkazy na odchod, dvaja policajti im nastriekali priamo do tváre paprikový sprej. Jedenásť študentov preto museli zdravotníci ošetriť a dvoch hospitalizovať. Obom policajtom a šéfovi univerzitnej polície dočasne pozastavili výkon služby. Vedenie univerzity sa za incident ospravedlnilo.

Zásah polície vyvolal vlnu pobúrenia v USA aj inde vo svete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu