Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Holandsko sa mení: Ľudí závislých od sexu je tu čoraz viac

Ilustračné foto
Ilustračné foto

AMSTERDAM/BRUSEL - Približne 300.000 Holanďanov trpí závislosťou od sexu, uvádza holandský denník The Telegraaf, pričom podľa denníka sa sexuálna závislosť dostala na tretie miesto v rebríčku závislostí, hneď po holdovaní alkoholu a nikotínu.

Holandský denník sa odvolal aj na predstaviteľa amsterdamskej súkromnej kliniky na liečbu závislostí GGZ CrisisCare, ktorý uviedol, že počet Holanďanov závislých na sexe narastá každým rokom.

"Naša krajina práve začala meniť svoj obraz k lepšiemu, a práve teraz zaznamenávame alarmujúci vzostupný trend tohto typu závislosti, čo ma veľmi znepokojuje," uviedol pre denník Dick Trubendorffer z amsterdamskej súkromnej kliniky. Dodal, že každoročne sa do jeho ordinácie, ktorá ani zďaleka nie je jediná, dostáva okolo 500 nových pacientov, pričom častokrát sú to muži, ktorí žijú v partnerskom vzťahu.

"V mnohých prípadoch sa sexuálna závislosť stala spôsobom života," upozornil amsterdamský odborník a dodal, že ak sa tento trend nezvráti, hrozí vytvorenie spoločnosti, v ktorej si ľudia nedokážu udržať stabilné partnerské vzťahy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu