Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Holandská pravica chce zdaniť marihuanu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

AMSTERDAM/BRUSEL - Holandská koaličná protiimigračne zameraná pravicová Strana slobody (PVV) Gerta Wildersa chce presadiť zdanenie ľahkých drog v krajine, uviedla dnes tlačová agentúra AD.

Poslanec za PVV Roland van Vliet požiadal štátneho tajomníka ministerstva financií Fransa Weekersa na "viac kreativity" pri zavádzaní dane pre užívanie marihuany.

Jedným z jeho argumentov je, že v období, keď vláda musí šetriť vo všetkých smeroch a prijímať prísne úsporné opatrenia, je správne, aby fajčiari marihuany prispeli do štátnej pokladnice.

Voľné užívanie marihuany nie je v Holandsku zákonom povolené, ale policajti väčšinou tolerujú malé množstvá marihuany pre osobnú spotrebu.

Výnimkou sú tzv. "coffee shops," kde je dostupný voľný predaj tejto látky, avšak majitelia takýchto kaviarní už štátu platia dane zo zisku, vrátane zisku z predaja mäkkých drog.

Dnes holandskí poslanci majú priestor v parlamente na vznášanie pripomienok k navrhovaným daňovým úpravám, ale van Vliet pre agentúru AD uviedol, že nebude zatiaľ za každú cenu presadzovať projekt zdanenia marihuany.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu