Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tragikomický let: Pilot sa zasekol na WC, v panike privolali stíhačky!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: huffingtonpost.com)

WASHINGTON - Pilot vyvolal vo vzduchu strach z teroristického útoku, keď sa nechtiac zamkol na záchode a poslal cestujúceho "s východným akcentom" do kabíny pre pomoc. Vystrašený druhý pilot však odmietol "samaritána" vypočuť a zalarmoval riadiacu vežu na newyorskom letisku LaGuardia.

Dráma sa odohrala na palube stroja Chatauqua Airlines, ktoré do New Yorku prilietalo z Ashevillu v Severnej Karolíne. Pred pristátím si pilot odskočil na menšiu prestávku, ale keď sa pokúsil dvere záchoda otvoriť, zámok sa zlomil a on zostal v kľúčovom okamihu letu uväznený v kabínke.

Podľa amerického denníka New York Post cestujúci v prvom rade začul klopanie a ponáhľal sa mu pomôcť. S informáciou o situácii zašiel do kokpitu za posádkou, ale vystrašený druhý pilot ho odmietol vpustiť ako nebezpečného, pretože hovoril so silným "východným" prízvukom. Keďže sa obával, že ide o teroristický útok, zalarmoval vojenské stíhačky.

Našťastie pilotovi sa podarilo v kritickej chvíli dostať zo záchoda vykopnutím dverí a upokojiť svojich roztrasených kolegov. Stíhačky nakoniec nevyštartovali a nedošlo ani k núdzovému pristátiu. Polícia pasažierom po dosadnutí na zem incident vysvetlila ako nedorozumenie.

Zvukový záznam

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu