Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zarážajúce obvinenie: Najbohatší Slovák mal dať zavraždiť bossa podsvetia!

Andrej Babiš
Andrej Babiš

PRAHA - Prípad mafiánskeho bossa Františka Mrázka máta českú políciu aj päť rokov po jeho smrti. Vraždu kontroverzného podnikateľa stále neuzavrela. Jedna z vyšetrovacích verzií dokonca hovorila o tom, že by za ňou mohol stáť najbohatší Slovák Andrej Babiš!

Rovnaký názor na vec má aj poradca bývalého premiéra Mirka Topolánka, Marek Dalík. Andreja Babiša obvinil z toho, že je spoluzodpovedný za Mrázkovu smrť. "Podľa útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu objednal jeho vraždu," uviedol Dalík pre týždenník Ekonom. Taktiež pripomína, že niekdajší protimafiánsky policajný útvar ÚOOZ "rozprášil Ivánek". Myslí tým bývalého ministra vnútra Topolánkovej vlády Ivana Langra, s ktorým sa Babiš dôverne pozná.

"To je predsa úplný nezmysel. Dalík behá po policajtoch a hľadá v spisoch, kde narazí na meno Babiš," reagoval na obvinenia slovenský miliardár. V jeho prospech svedčí aj o tom, že žiadne dôkazy o tom, že by mal nejakú spojitosť s Mrázkovou vraždou, k dispozíci nie sú.

S tým sa stotožňuje aj bývalý policista z protikorupčnej jednotky, Karel Tichý. "Naše vyšetrovanie skôr smerovalo k podnikateľom Tomášovi Pitrovi a Radovanovi Krejčířovi," uviedol. Pripúšťa však, že Mrázkova poprava prebehla v dobe, keď sa Babiš usiloval ústeckého potravinárskeho podniku Setuza, ovládaného oboma spomínanými podnikateľmi.

Dalíkovo verejné obvinenie prichádza niekoľko týždňov po tom, čo ho Babiš verejne kritizoval v rozhovore. Bývalého poradcu označil za jeden zo symbolov českej korupcie.

Bossa českého podsvetia Františka Mrázka zavraždili 25. januára 2006. Neznámy páchateľ podnikateľa zastrelil, keď vychádzal zo sídla svojich firiem na Durychovej ulici v Prahe. Totožnosť vraha, ktorého si pravdepodobne niekto najal, ostáva neznáma.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu