Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vojak so ženou sa zabili: Nemali dosť peňazí, aby prežili zimu!

Manželia Mullinsovci Zobraziť galériu (2)
Manželia Mullinsovci (Zdroj: Caters News)

BEDWORTH - Britského vojaka vo výslužbe Mark Mullins (48) a jeho ženu Helen (59) našli 4. novembra mŕtvych v nedostavanom domčeku v Bedworthu, kde žili. Spoločne spáchali samovraždu, pretože nemali dosť peňazí, aby prežili zimu.

Na týždeň mali 57,5 libry (67,7 eur). Zeleninu mali zadrmo a pre polievku si museli chodiť do vzdialenosti 16 kilometrov. Polícia ich smrť nespája s nikým iným.

Jeden zo susedov pre denník Daily Mail povedal, že "si nemohli dovoliť čeliť ďalšej mrazivej zime a cítili, že nemajú inú možnosť, než sa zabiť".

Jediným príjmom dvojice boli v posledných dvoch rokoch dávky, ktoré dostával Mark. Od armády však dôchodok nedostával, pretože v nej neslúžil dosť dlho.

Obaja sa dostali do problémov, keď vlani žene odobrali jej dvanásťročnú dcéru, pretože úrady dospeli k záveru, že sa o ňu nedokáže postarať. Tým prišla o príspevky na dieťa vo výške 20 libier týždenne. Nepriznali jej ani podporu v nezamestnanosti, lebo bola označená za práceneschopnú. Mark sa vtedy na posťažoval: "Centrum práce sa rozhodlo ju nezaregistrovať. Nevedela čítať ani písať, tak ju považovali za nezamestnateľnú."

Dvojica niekoľkokrát tvrdo kritizovala sociálny systém v Británii. "Myslím si, že systém je veľmi zlý. Nemohli sme dostať podporu, neuznali nás za invalidov, takže sme žili z mála, z ruky do úst. Prežívali sme na jedle pre chudobných a žili sme v jednej miestnosti domu, pretože zvyšok sme si nemohli dovoliť vykúriť. Jedlo sme hádzali do hrnca a varili z neho polievku, ktorú sme potom dávali do sáčkov. Takto nám vydržala v kôlni týždeň. Nemali sme totiž chladničku ani mrazničku," povedal Mills.

Spolu s manželkou vyriešili existenčný problém po svojom; plní zúfalstva a beznádeje sa rozhodli dobrovoľne odísť z tohto sveta.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu