Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Simoncelli (†24) nebol jediný: Pred ním záchranárom spadol aj Tomizawa!

Záchranárom spadol Simoncelli aj Tomizawa
Záchranárom spadol Simoncelli aj Tomizawa

PRAHA - Na malajzijskách usporiadateľov sa valí kritika. Nie preto, že u nich pri MotoGP tragicky zahynul Marco Simoncelli, ale hlavne kvôli neobratnosti miestnych záchranárov. "Takto sa nenakladá ani so zemiakmi," hneval sa expert Fabio Venturi po tom, čo medici upustili nosidlá sa smrteľne zraneným jazdcom na zem. Rovnaká vec sa však prihodila aj pred rokom po nehode Japonca Šoju Tomizawu v Misane.

Fatálne zlyhanie, alebo pochybenie, ktoré už nič neriešilo? Pod ťažkým útokom zloby sa ocitli záchranári v Sepangu po tom, čo u nich počas posledného závodu zahynul Talian Marco Simoncelli. Z amatérskych záberov totiž vyšlo najavo, že miestni lekári dlho nemohli naložiť nosidlá s bezvládným jazdcom do sanitky a krátko predtým s ním aj spadli. "Katastrofálna pomoc," napísal taliansky denník Gazzetta dello Sport.

"S tými nosidlami zaobchádzali tak, že porušili väčšinu bezpečnostných noriem," upozornil Venturi. "Podľa protokolu mali najprv skontrolovať stav zraneného, pohybovať s ním s maximálnou opatrnosťou a dať pozor na oblasť krku. To, ako ale hýbali s Marcom, bolo nevhodné a nebezpečné. Osobne by som takto nenakladal ani s vrecom so zemiakov, " nadával.

K podobnému zlyhaniu došlo aj pred rokom pri smrteľnej nehode japonského pretekára. S telom Tomizawu vtedy spadli talianski záchranári.

So Simoncellim sa včera prišlo v jeho rodnom Coriane rozlúčiť za daždivého počasia niekoľko tisíc fanúšikov. Po celom svete aj na sociálnych sieťach sa zapaľovali interaktívne sviečky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu