Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Legendárny Rossi je zdrvený: Smrť Simoncelliho (†24) spôsobila jeho motorka!

Simoncelli spadol pod kolesá Valentina Rossiho (vľavo) a Colina Edwardsa Zobraziť galériu (10)
Simoncelli spadol pod kolesá Valentina Rossiho (vľavo) a Colina Edwardsa (Zdroj: SITA)

SEPANG/BRATISLAVA - Za nešťastie nemohol, napriek tomu bude Valentina Rossiho ešte dlho mátať v zlých snoch. Na GP Malajzie mu zomrel kamarát Marko Simoncelli, ktorému kedysi radil a ktorý ho zbožňoval."Môj bože," povedal len, keď sa po druhom kole vrátil do boxov.

"Valentino je z tej nehody veľmi otrasený. Je to silný chlapík, ale tento incident je pre neho obrovskou tragédiou," ospravedlnil ho Vittoriano Gureschi, manažér továrenského tímu Ducati. Podľa doktora Michela Macchiagodeniho to totiž bola jeho predná pneumatika, ktorá nabehla na Simoncelliho hlavu a spôsobila mu smrteľné zranenia. Informoval portál blesk.cz.

Rossi nebol po zrušenom závode schopný slova. Čo cíti v súvislosti so smrťou svojho kamaráta, napísal až neskôr na internete. "Sic (Simoncelliho prezývka) bol ako môj mladší brat. Bol silný na trati, milý v živote. Stále tomu nemôžem uveriť, bude mi chýbať," uviedol na Twitteri.

 

Valentino Rossi na svojho kamaráta Simoncelliho nikdy nezabudne

Legendárny Rossi je zdrvený:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Niekoľkonásobný šampión bol pre Simoncelliho veľkým vzorom, jeho plagáty mal vylepené po celej izbičke. A keď Simoncelli prenikol do sveta rýchlych motocyklov, starší kamarát sa stal jeho učiteľom.

Hoci Rossi vyviazol z nedeľného incidentu nezranený, vedel, že je zle. Vracal sa z trávnika späť na trať, obzrel sa a keď videl ťažko sa zviechajúceho Colina Edwardsa a na trati bezvládne ležiaceho Simoncelliho bez helmy, chytil sa len nešťastne za hlavu.

 

Simoncelliho priateľku Kate sa snažil utešiť jeden z technikov

Legendárny Rossi je zdrvený:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Akonáhle bol potom závod zrušený, zašiel do boxov a rozplakal sa. Namiesto tradičných vtipov, ktoré si so svojím krajanom vymieňal, sa všetko ponorilo do smútku a špekulácií, či bude deväťnásobný majster sveta po takejto udalosti ešte pokračovať v kariére.

Horšie než Rossi po nešťastnej kolízii dopadol Edwards. Americký jazdec na yamahe narazil do Simoncelliho a ihneď spadol. Edwards si vykĺbil rameno, ktoré mu lekári pod anestetikami napravili.

 

Rossi vyviazol z nehody bez zranení

Legendárny Rossi je zdrvený:
Zobraziť galériu (10)
 (Zdroj: SITA)

Ani on sa nechcel zásadnejšie k tragédii vyjadrovať. Zo singapurského okruhu sa za sprievodu tlačovej hovorkyne presunul do amerického Texasu, kde býva. "Tam sa začne zotavovať. Jeho myšlienky a modlitby smerujú k rodine Marca Simoncelliho," znelo tlačové vyhlásenie tímu Yamaha Monster Tech 3.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu