Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Smutný príbeh: Mužovi zabilo celú rodinu, ženu a 4 deti!

Zemetrasenie v Turecku Zobraziť galériu (2)
Zemetrasenie v Turecku

ERCIS - Matka Murata Sonmeza, jeho manželka a štyri dcéry zahynuli v dome, ktorý sa na nich zrútil pri ničivom nedeľnom zemetrasení s magnitúdou 7,2 vo východnom Turecku. Muž sa nachádza v takom stave zúfalstva, že mu robí ťažkosti rozprávať, uviedla agentúra AP.

Médiá prinášajú najmä neuveriteľné príbehy zachránených ľudí, vrátane dvojtýždňového dievčatka, ktoré vytiahli živé spod trosiek. Sonmez však vie, že väčšina príbehov ľudí uväznených v sutinách sa skončila smrťou a nemerateľnou bolesťou pozostalých.

"Nebol som doma," povedal dnes Sonmez a odmlčal sa. "Boh si ich vzal, Boh si ich odviedol. Nenachádzam slová. Nedokážem opísať svoju bolesť," dodal, keď stál pri štvorposchodovej budove zrovnanej so zemou.

Sonmez počítal svojich mŕtvych: 32-ročná manželka Meral, štyri dcéry - dvojročná Nisa Nur, sedemročná Meryem, 12-ročná Asli a 15-ročná Meral - a jeho 65-ročná matka Hatice. Žili na druhom poschodí, nad niekoľkými podnikmi. Na treťom a štvrtom poschodí býval Sonmezov brat a otec, ktorým sa podarilo ujsť.

Smútiaci Turek povedal, že on a jeho príbuzní vytiahli svojich mŕtvych z trosiek a pochovali ich. Bola to len hŕstka obetí zemetrasenia, ktoré zasiahlo východné Turecko v nedeľu 23. októbra a vyžiadalo si najmenej 461 mŕtvych a vyše 1350 zranených.

Na iných miestach v Ercise, meste najviac postihnutom zemetrasením, dnes zachránili zo sutín budov dve učiteľky a univerzitného študenta. Záchranári však vyhlásili, že nádeje na objavenie ďalších živých rýchlo slabnú.

Televízia NTV informovala, že včera vytiahli z trosiek 25-ročnú učiteľku Seniye Erdemovú, ktorá bola smädná a pýtala sa na svojho manželka, ten bol však mŕtvy. V tom istom čase zachránili zo zrútenej budovy aj ďalšiu učiteľku, 27-ročnú angličtinárku Gözde Baharovú. Jej matka prácu záchranárov v slzách a napäto sledovala. Baharovej srdce sa v nemocnici zastavilo, ale lekárom sa ju podarilo oživiť.

Dnes už skôr záchranári vytiahli živého aj 18-ročného študenta Eyüpa Erdema. Pomocou malých kamier pripevnených na tyčiach ho lokalizovali. Všetci naokolo začali tlieskať, keď sa tínedžer vynoril zo sutín.

Turecký premiér Recep Tayyip Erdogan oznámil, že medzi mŕtvymi je 63 učiteľov. Nekvalitná, diletantská výstavba budov podľa neho prispela k vysokému počtu obetí zemetrasenia. Nezodpovedných staviteľov prirovnal k páchateľom vraždy.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu