Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Po 108 hodinách zachránili spod trosiek 13-ročného chlapca!

Chlapec v rukách záchranárov Zobraziť galériu (5)
Chlapec v rukách záchranárov (Zdroj: SITA)

ERCIS - Trinásťročného chlapca vytiahli živého z trosiek bytového domu celých 108 hodín po silnom zemetrasení, ktoré zasiahlo východné Turecko. Informovala o tom dnes turecká štátna tlačová agentúra Anatólia.

Ferhata Tokaya sa podarilo zachrániť v noci na dnes v meste Ercis, najviac postihnutom nedeľňajším zemetrasením. Chlapec mal bližšie nešpecifikované zranenia, uviedla agentúra, ktorá priniesla aj fotografie zachytávajúce, ako chlapca nesú záchranári a ako sa na nich neskôr v nemocnici pozerá, zjavne pri vedomí.
      
Zemetrasenie s magnitúdou 7,2 si podľa poslednej oficiálnej bilancie vyžiadalo najmenej 570 obetí na životoch. Ďalších 2300 ľudí utrpelo zranenia s 186 ľudí zachránili spod trosiek. Otrasy zeme zničili asi 2000 budov, ďalších 3700 vyhlásili úrady za neobývateľné.
      
Tisícom ľudí, ktorí prišli o domovy, sťažoval život dážď a sneh, predpovedaný meteorológmi aj na najbližšie tri dni, no tiež problémy s distribúciou pomoci - niektoré nákladné vozidlá vyrabovali skôr, ako sa dostali do Ercisu. Región okrem toho zasiahli stovky dotrasov, vo štvrtok mal najsilnejší magnitúdu 5,4.
      
Vo štvrtok vytiahli z trosiek zrútenej budovy v Ercise 18-ročného živého muža, ktorého hospitalizovali s dehydratáciou. V stredu sa podarilo zachrániť univerzitného študenta a dve učiteľky, z ktorých jedna neskôr zomrela v nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu