Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Domov hrôzy: Zneužívanie dievčatiek 7 mužmi má mať obete!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: childsupportlawhub.info)

VIEDEŇ - Údajné zneužívanie detí vo viedenských detských domovoch v 70. rokoch sa možno neobišlo bez obetí na životoch. Podľa agentúry APA o tom dnes informoval právny zástupca obetí Johannes Öhlböck, ktorý sa odvoláva na výpoveď jednej svedkyne udalostí.

Škandál so zneužívaním detí v jednom z viedenských detských domovov sa prevalil minulý týždeň. V domove umiestnenom v zámočku Wilhelminenberg vraj boli v 70. rokoch systematicky zneužívané a znásilňované dievčatá. Domov v roku 1977 uzavreli.

Svedectvo dvoch sestier o tom, že dievčatá znásilňovalo až sedem mužov, podľa Öhlböcka "plne potvrdila" iná žena, ktorá v domove na zámku žila v rokoch 1948 až 1953. Okrem toho však hovorila aj o úmrtiach v dôsledku trýznenia.

"Deti umierali. Obeť to líčila veľmi autenticky. Podrobnosti dnes nemôžem zverejniť, pretože sú ešte predmetom vyšetrovania," povedal advokát.

Dnes viac ako sedemdesiatročná žena údajne bola svedkyňou jedného takéhoto prípadu a oznámila aj mená obete a páchateľa. Smrť dotknutého dieťaťa bola "bezprostredným dôsledkom zneužívania", povedal Öhlböck.

Žena údajne hovorila aj o ďalšom prípade zneužívania hneď s niekoľkými obeťami na životoch. Toho ale žena nebola priamou svedkyňou.

Už predchádzajúce výpovede dvoch žien označila organizácia na ochranu obetí Biely kruh za vierohodné.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu