Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Chamtivý psychiater: Pracoval 110 hodín týždenne, zarobil pol milióna!

Nadčasový rekordman Quazi Rahman
Nadčasový rekordman Quazi Rahman

NEW YORK - Istý newyorský psychiater vážne ohrozuje svoje duševné zdravie. Quazi Rahman (55) totiž pracuje v priemere 110 hodín týždenne. Tvrdí dokonca, že raz odslúžil 96 hodín v kuse!

Lekár za rok zarobí 173 503 dolárov (123 930 eur), nadčasy, ktoré odpracoval v roku 2009, mu však vyniesli ďalších 515 700 dolárov (368 357 eur). Dokopy si teda prilepšil v prepočte o takmer pol milióna eur!

Quazi očividne rád prekonáva sám seba v tom, koľko hodín naraz dokáže odrobiť. Pracovný výkaz spred niekoľkých mesiacov uvádza, že ich mal raz za sedem dní na konte 141. Kvôli svojej nadmernej pracovnej aktivite mu tak ostávali len štyri hodiny na odpočinok predtým, než sa začala ďalšia smena.

Americký psychiater má v zmluve zakotvenú 40-hodinovú pracovnú dobu, tú si však vďaka nadčasom takmer strojnásobil. Podľa záznamov nedávno ordinoval 55 dní v kuse bez akéhokoľvek voľna.

Miestny zdravotný úrad prípad prešetruje a vo výkazoch už stihol nájsť množstvo nezrovnalostí. Rahmanovi prikázal vrátiť 10 800 dolárov (7714 eur) a navyše musí zaplatiť pokutu vo výške rovnakej sumy. "Také množstvo hodín by dokázal odpracovať len v prípade, že si medzitým v nemocnici zdriemol. Nie vždy mal v ambulancii pacientov a tento čas pravdepodobne využíval na odpočinok," uviedla hovorkyňa úradu Ana Marengová.

Nemocnica, ktorá Rahmana zamestnáva, už medzitým prijala ďalších psychiatrov. Chce zabrániť tomu, aby ich dlhoročný zamestnanec pokračoval vo vražednom pracovnom tempe

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu