Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Británia uvažuje o zriadení väzníc na lodiach

Britský minister vnútra John Reid
Britský minister vnútra John Reid

LONDÝN - Británia nevie kam s väzňami a tak uvažuje o zriadení väzníc na lodiach, napísala dnes agentúra Reuters. Minister vnútra John Reid hľadá majiteľov lodí, na ktorých by si svoje tresty mohlo odpykávať až 800 väzňov.

Posledné lodné väzenie v Británii, ktoré mohlo obývať 400 väzňov, kotvilo od roku 1997 v prístave v Portlande. Väzenská inšpekcia ho označila za nevyhovujúce, príliš drahé a naviac umiestnené na nesprávnom mieste. V roku 2005 bolo toto väzenie zrušené.

V britských väzniciach si v súčasnosti odpykáva tresty približne 80.000 ľudí, voľných je len 100 miest. Niektorí odsúdení musia dokonca bývať v policajných celách.

Začiatkom tohto mesiaca istý sudca vyhlásil, že väznice sú tak plné, že je úplnou ilúziou, že by pobyt v nich mohol niekoho prevychovať. Dodal, že sa často používajú ako "sociálne smetisko" pre drogovo závislých alebo duševne chorých. Britské ministerstvo vnútra zvažuje aj ďalšie možné riešenia tohto problému, jedným z nich je napríklad predčasné prepúšťanie väzňov alebo vrátenie cudzincov do ich vlastných krajín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu