Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Na lietadlách sa objavili tajomné "arabské" znaky, skúma ich FBI!

Zvláštne znaky sa objavii na boeingoch spoločnosti Southwest Airlines Zobraziť galériu (3)
Zvláštne znaky sa objavii na boeingoch spoločnosti Southwest Airlines (Zdroj: sita/gawker.com)

WASHINGTON/BRATISLAVA - V spodnej časti trupu boeingov americkej leteckej spoločnosti Southwest Airlines sa objavujú nezvyčajné znaky. Podľa vyšetrovateľov FBI pripomínajú arabské písmo alebo symboly. Oznámil to redaktor amerického rádia KNX 1070 Charles Feldman.

"Vyvoláva to znepokojujúce otázky, pokiaľ ide o bezpečnosť, pretože každý, kto dokáže písať na lietadlo a dostať sa k nemu tak blízko, dokáže na lietadle robiť aj iné veci," povedal Feldman v narážke na riziko teroristickej akcie.

Podľa portálu novinky.cz nie je známe, koľko strojov tako označili. Stránka Gawker.com uviedla, že pracovníci Southwest Airlines sa s nimi stretávajú už od februára. Zdá sa, že väčšina z nich lieta z Los Angeles.

Znaky sa objavujú v zadnej časti trupu a vidno ich až keď sa povrch lietadla zahreje. Očitý svedok sa pre gawker.com vyjadril, že väčšinou sa nachádzajú na výfukovom potrubí, majú tvar meča a vyzerajú byť vypálené pomocou "chemických procesov." Iba jediný raz sa mu podarilo uzrieť iný "arabský" obrazec, a to hviezdu s tromi horizontálnymi vlnkami napravo.

Letecká spoločnosť označila nápisy za vandalizmus a priznala, že okrem úradu pre dopravnú bezpečnosť (TSA) sa obrátila aj na FBI. Paradoxne po jej zatiahnutí do prípadu počet nápisov údajne vzrástol.

Tajomné znaky na lietadlách

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu