Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Merkelová hovorila s pápežom o finančných trhoch

Merkelová hovorila s pápežom Benediktom XVI. Zobraziť galériu (3)
Merkelová hovorila s pápežom Benediktom XVI.

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa dnes v Berlíne stretla s pápežom Benediktom XVI., ktorý začal štvordňovú návštevu svojej rodnej krajiny.

Témou rozhovoru Merkelovej a najvyššieho predstaviteľa katolíckej cirkvi boli otázky Európskej únie a medzinárodná kríza na finančných trhoch.

Kancelárka na stretnutí veľmi jasne povedala, že zjednocovanie Európy bolo pre Nemcov nevyhnutné, znamenalo prosperitu, demokraciu a slobodu, uviedla agentúra DPA.

Pápeža predtým v záhrade zámku Bellevue privítal nemecký prezident Christian Wulff. Spolkový prezident pripomenul odpor kresťanov voči národnému socializmu a príspevok cirkvi k prekonaniu rozdelenia Nemecka a Európy.

Benedikt XVI. dnes vystúpi v nemeckom Bundestagu. Pred príchodom pápeža sa objavili protesty a nesúhlas s jeho návštevou Nemecka kvôli škandálom so sexuálnym zneužívaním v cirkvi. Niektorí poslanci sa odmietli zúčastniť jeho prejavu.

Šéf parlamentnej frakcie SPD Thomas Oppermann povedal, že účasť je pre každého poslanca "veľmi osobným rozhodnutím". Zdôraznil, že v otázkach viery si želá rešpekt a čas "náboženských vojen" skončil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu