Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pápež: Odvolávanie sa na Boha nikdy neospravedlní terorizmus

Benedikt XVI.
Benedikt XVI.

VATIKÁN - Pápež Benedikt XVI. v posolstve pre USA v súvislosti s 10. výročím útokov z 11. septembra 2001 zdôraznil, že v mene Boha nesmie byť nikdy páchané žiadne násilie.

Pápež v dnes zverejnenom liste newyorskému arcibiskupovi a predsedovi biskupskej konferencie USA Timothymu Dolanovi uviedol, že sa modlí za tisíce nevinných obetí "brutálneho útoku", a dúfa, že ich rodiny budú nachádzať útechu.

Benedikt XVI. vyzdvihol "odvahu a veľkorysosť", ktorú Američania preukázali pri záchranných operáciách i prekonaní nešťastia. Tragédiu útokov spred desiatich rokov však podľa jeho slov znásobilo tvrdenie páchateľov, že konajú v božom mene.

"Znova musí byť jednoznačne povedané, že žiadne okolnosti nemôžu nikdy ospravedlniť teroristický čin," napísal pápež. Vyzval tiež na "jasné prihlásenie sa k spravodlivosti a globálnej kultúre solidárnosti", ktoré by prispelo k zbaveniu sveta dôvodov pre takéto násilné činy. Kto vytvára podmienky pre rozšírenie mieru a blahobytu, stará sa aj o šťastnejšiu a bezpečnejšiu budúcnosť, dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu