Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Maďar na fotku dvojičiek prirobil lietadlo, za svoj čin sa hanbí!

Škandalózna fotografia
Škandalózna fotografia

NEW YORK - Muž maďarskej národnosti využil svoje počítačové znalosti a pomocou programu na úpravu fotiek pridal na záber, ktorý ho zachytáva na vrchole dvojičiek, lietadlo. Fotografia sa rýchlo rozšírila do celého sveta a spôsobila obrovskú vlnu pobúrenia.

Peter Guzli (35) má na nej oblečenú vlnenú čiapku, hrubý kabát a na chrbte nesie ruksak. Stojac na vyhliadkovej plošine Svetového obchodného centra sa kochal pohľadom na široké okolie. V pozadí je vidno lietadlo, ktoré sa rúti priamo na budovu. Na prvý pohľad to vyzerá tak, že fotografia zobrazuje posledné momenty predtým, ako boeing vpálil do severnej veže.

Guzliho trúfalosť zašla až tak ďaleko, že na fotku pridal dátum 11. september. V skutočnosti však spomínanú fotografiu spravil už o štyri roky skôr.

V emaili, ktorý koloval po internete sa uvádzalo, že záber pochádza z kamery, ktorú vytiahli z trosiek dvojičiek. "Tento muž bol newyorskou ambasádou identifikovaný ako občan Maďarska. Verejnosť prosíme o pomoc pri zisťovaní jeho totožnosti," stálo v elektronickej správe.

"Predpokladal som, že ma moji priatelia spoznajú a zavolajú mi, aby zistili, či som v poriadku. Oni ale namiesto toho mail preposlali ďalej," povedal Peter. "Urobil som to zo srandy. Netušil som, aký "poprask" to spôsobí. Hanbím sa za to, čo som spravil a ospravedlňujem sa."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu