Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Čech ako jediný na svete natočil oba útoky na WTC, zarobil na tom balík!

Zábery, ktoré urobil Pavel Hlava
Zábery, ktoré urobil Pavel Hlava

PRAHA - Brnenskému rodákovi Pavlovi Hlavovi sa ako jedinému na svete podarilo natočiť náraz oboch boeingov do Svetového obchodného centra. Vyvolal tak svetovú senzáciu a vďaka videu zarobil kopec peňazí.

Hlava 11. septembra 2001 cestoval služobne do Pennsylvánie a prechádzal aj cez New York. Ten deň bol podľa neho poznačený sériou viacerých podivných náhod. "Malo sa ísť deň pred útokom. Už som bol zbalený, ale na poslednú chvíľu nám do toho niečo vošlo a so šéfom sme vyrazili až na druhý deň," hovorí Pavel.

Do batožiny si pribalil aj novú videokameru, ktorú si kúpil len pár dní pred tragédiou. Po ceste sa zastavili niečo opraviť; keby tak nespravili, nahrávku by sa nakrútiť nepodarilo.

Pri prejazde okolo dvojičiek sa Hlava kochal pohľadom na ne a na malom displeji si nevšimol, že do jednej z budov narazilo prvé lietadlo. Tento okamih okrem neho nakrútil už len dvojica francúzskych dokumentaristov. "Točil som horiacu budovu. O pár minút doletel ďalší boeing a napálil do druhej veže," spomína rodák z Brna. Druhý náraz už zachytili aj televízne kamery.

Vďaka vzácnym nahrávkam Pavel zbohatol o niekoľko desiatok tisíc dolárov, autorské práva totiž predal viacerým americkým televíziam.

Hlava natočil útok na dvojičky

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu