Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Nechutná detská trofej: Lovec sa vyfotil s "mŕtvolou" černoška!

Po mužovi pátra polícia
Po mužovi pátra polícia (Zdroj: Facebook)

PRAHA/BRATISLAVA - Verejnosť v Južnej Afrike pobúrila nemorálna fotografia, na ktorej mladík s puškou pózuje sklonený nad bezvládnym telom malého černoška. Po mužovi v krátkych šortkách a loveckej veste pátra polícia a špeciálna jednotka Hawk, napísal portál blesk.cz.

Záber pred týždňom zverejnil juhoafrický denník Sunday Times na svojej titulnej strane a v spoločnosti okamžite vyvolal rozhorčenie. Fotografia sa objavila na facebookovom profilu muža s nickom Eugene Terrorblance, čo je narážka na radikálneho bieleho aktivistu Eugène Terre'Blancheho, ktorého pred rokom v apríli zavraždili dvaja čierni zamestnanci.

Pózujúci muž sa prehrešil hneď proti niekoľkým zákonom. Jedným z nich je rasizmus alebo napríklad ochrana mladistvých osôb. Trestne stíhaný môže byť aj fotograf a priatelia hľadaného na Facebooku.

Predpokladalo sa, že dieťa na snímke mohlo byť naozaj mŕtve, ale po čase polícia vypátrala chlapca, ktorý sa priznal, že pred tromi rokmi za menší obnos pózoval. Inak je ale úplne zdravý.

Nakoniec sa ukázalo, že na fotku už v tom čase upozornili iné juhoafrické médiá, vtedy ale nevyvolala vlnu nevôle. Na povrch vyplynulo, že Sunday Times sa pravdepodobne ​​pokúsili rozmiešať rasové nezhody v čase, keď je situácia v krajine veľmi chúlostivá.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu