Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

V Rakúsku zatkli duo lupičov, ktorí prepadli 26 bánk

Podozrivé duo prezývané Moneymaker
Podozrivé duo prezývané Moneymaker (Zdroj: Heute.at)

VIEDEŇ - Rakúskej polícii sa podarilo vypátrať dvoch mužov, ktorí prepadli 26 bánk, z toho 24 vo Viedni, uviedla vo štvrtok tlačová agentúra APA. Podozrivé duo z Macedónska, prezývané Moneymaker, prepadlo aj filiálky bánk v Grazi a v obci Wiener Neudorf. Prezývku dostali preto, lebo pri lúpeži vo viedenskej štvrti Favoriten v roku 2006 sa im roztrhla igelitová taška s peniazmi. Museli ich pozbierať rovnako ako pri "pršaní peňazí" v obľúbenej televíznej šou.

Vulnet H. (34) a Nuri N. (33) ulúpenú korisť výnosne neinvestovali, ale pomíňali v nevestincoch, herniach a na návykové látky, uviedol Robert Klug z krajinského kriminálneho úradu vo Viedni.
      
Išlo o najväčšiu bankovú sériovú lúpež v dejinách rakúskej kriminalistiky. Prvý úspech sa vyšetrovateľom podaril v júni 2009, keď zatkli Vulneta H. a viacerých spolupáchateľov bezprostredne po lúpeži vo viedenskom obvode Ottakring.
      
S pomocou polície v Macedónsku, Chorvátsku a Slovinsku, ako aj DNA analýz z miest činu a záznamov bezpečnostných kamier, vypátrali rakúski policajti i Nuriho N. Vo februári 2011 ho zadržala nemecká polícia, 17. augusta podozrivého vydali do Rakúska.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu