Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Lupiči prepadli a podpálili kasíno, zahynulo 53 ľudí!

Po útoku začala budova horieť Zobraziť galériu (6)
Po útoku začala budova horieť (Zdroj: SITA)

MONTERREY - Po podpaľačskom útoku v mexickom kasíne zahynulo vo štvrtok najmenej 53 ľudí. Útok sa odohral v meste Monterrey na severe krajiny. Skupina asi dvadsiatich ozbrojencov zrejme v rámci lúpežného prepadnutia rozliala benzín po sále a založila požiar.

Útočníci vtrhli do luxusného podniku Casino Royale, kde bolo v tom čase niekoľko desiatok hostí. Jeden z očitých svedkov povedal televíznej stanici Milenio TV, že ozbrojenci najskôr ľudí ohrozovali svojimi zbraňami a potom začali rozlievať horľavinu.

Podľa iných zdrojov kričali útočníci na prítomných, aby opustili budovu. Vydesení hostia sa ale rozutekali po kasíne a mnohí z nich zahynuli - buď uhoreli alebo sa udusili dymom.

"Moja žena sem prišla na oslavu. Bola na večeri so svojimi priateľmi," bedákal v slzách pred kamerou nemenovaný muž. "Moja sestra tam pracovala ako čašníčka. Neviem, čo je s ňou. Je tu samý zmätok," povedal iný muž.
   
Podľa televíznych záberov stúpal z kasína hustý dym. Ošetrovateľky nasadzovali priotráveným ľuďom, ktorým sa podarilo dostať von, masky s kyslíkom.

"Je to pre Mexiko noc smútku. Tento neopísateľný teroristický čin nezostane nepotrestaný," vyhlásil hovorca federálnej polície Alejandro Poiré.
   
Podľa odkazov na Twitteri, ktoré citovala agentúra Reuters, vypukol v štvormiliónovej meste, vzdialenom 240 kilometrov od hraníc s americkým Texasom, chaos.
   
Na severe Mexika sú v posledných rokoch aktívne zločinecké skupiny, ktoré medzi sebou bojujú o kontrolu nad obchodom s drogami a nad hazardom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu