Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Japonská poctivosť: Z trosiek po cunami odovzdali 3,7 miliardy!

Cunami zničilo aj japonské mesto Ofunato Zobraziť galériu (2)
Cunami zničilo aj japonské mesto Ofunato

TOKIO - Japonci prejavili svoju povestnú poctivosť, keď vrátili na políciu 3,7 miliardy jenov (asi 33,5 milióna eur), ktoré našli v peňaženkách a sejfoch pochovaných v troskách miest, ktoré postihlo 11. marca ničivé zemetrasenie a prívalová vlna cunami. Informovali o tom dnes japonská médiá.

Japonskí dobrovoľníci a záchranári odovzdali na policajných staniciach v prefektúrach Mijagi, Iwate a Fukušima viac než 5700 sejfov, ktoré zostali pod ruinami zrútených budov či ktoré vyplavilo more.

Sejfy obsahovali cennosti v hodnote 2,36 miliardy jenov (cca 21,3 milióna eur), z ktorých sa 96 percent podarilo vrátiť pôvodným majiteľom. Obsahom sejfov boli totiž poväčšinou vkladné knižky či iné dokumenty s menami a adresami dotknutých. Niektoré jednotlivé sejfy obsahovali až 100 miliónov jenov (cca 900-tisíc eur), takže mohli byť pre prípadného zlodeja veľkým lákadlom.

Ďalšie finančné obnosy boli v tisíckach peňaženiek a tašiek, ktoré boli tiež odovzdané polícii, takže celková suma odovzdaných peňazí dosiahla 3,7 miliardy jenov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu