Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Vydesený Čech spôsobil v Taliansku poriadny rozruch

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA/ČESKÉ BUDĚJOVICE - Talianska aj česká polícia, dokonca Interpol. Všetky tieto inštitúcie pred niekoľkými dňami riešili prípad muža (41), ktorý sa na dovolenke obával o život. Ako vysvitlo, pravdepodobne išlo o alkoholické bludy.

Policajtom v juhočeskom Suchom Vrbnom sa ozval starší muž a oznámil, že sa jeho syna snažia zniesť zo sveta. Otec sa to dozvedel telefonicky, pretože jeho potomok sa nachádzal v talianskom letovisku Caorle.

Syn býva v hoteli a z reštaurácie pod ním počuje hlasy, rozprával otec hliadke, ktorá za ním prišla do domu. Jeden z hlasov mal patriť človeku, ktorému syn dlhuje státisíce korún a on sa obáva, že ho chce zavraždiť. Muži sú ozbrojení, dozvedeli sa policajti.

Otec sa o syna poriadne obával, takže hneď po odchode hliadky pokúsil spojiť aj s talianskou políciou, ale nedohovoril sa.  Dokázal však prepojiť telefonát na policajné oddelenie, ktoré už kontaktoval.

Bolo treba konať a talianska polícia vyrazila k hotelu a kompletne ho prehľadala. Nič podozrivé však neobjavila. Česká polícia zatiaľ vyrazila k domu muža, ktorého mal vystrašený dovolenkár v letovisku spoznať.

Ten však spal vo svojej posteli a keď ho zastihli, kľudne spal. O tom, že by si išiel vybavovať účty do Talianska, nemohlo byť ani reči.

Začínalo byť jasné, že prípad je len nafúknutá bublina, rozbehnutá mašinéria sa už však nedala zastaviť. Situáciou sa začal zaoberať aj Interpol. Keď sa dovolenkár o niekoľko dní vrátil do Česka, mal čo vysvetľovať.

Argumentoval, že bol na dovolenke "dosť unavený" a nebol schopný logicky uvažovať. Viac svetla však priniesla do prípadu jeho sesternica, ktorá s ním v Caorle dovolenkovala. Podľa nej sa muž mimoriadne rád pozrie na dno pohárika, takže mohlo ísť o obyčajné alkoholické bludy. O prípade informoval portál denik.cz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu