Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Kňaz sedem rokov zneužíval chlapcov

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

SALZGITTER - Dvaja chlapci v pondelok potvrdili, že nemecký kňaz ich sexuálne zneužíval vyše siedmich rokov. Ich vyjadrenie nasledovalo po tom, čo duchovného cez víkend zatkli a k zločinom sa priznal.

Kňaz (47), ktorého zadržali v sobotu 16. júla, najprv priznal, že v roku 2004 sexuálne zneužíval desaťročného chlapca, ale neskôr povedal polícii aj o dvoch ďalších obetiach.

Polícia v severonemeckom meste Braunschweig informovala, že "prípadov je veľké množstvo". Kňaza z diecézy Hildesheim dočasne zbavili výkonu povinností.

Polícia vyšetruje, či došlo aj k ďalším, zatiaľ neoznámeným prípadom sexuálneho zneužívania detí, uviedla prokuratúra.

Polícia zhabala v piatok 15. júla aj kňazov počítač a dokumenty, ale neoznámila, že či našla pornografický materiál obsahujúci fotografie detí.

edna rodina sa v roku 2006 sťažovala, že kňaz vyhľadával spoločnosť detí. Svoju sťažnosť obnovila vlani, keď došlo k celej sérii odhalení o sexuálnom zneužívaní detí kňazmi, ale prokuratúra nenašla žiadne dôkazy o spáchaní trestného činu.

Vlaňajší celonemecký škandál okolo sexuálneho zneužívania viedol k 28-percentnému poklesu farníkov v diecéze Hildesheim. "Bude trvať roky až desaťročia, kým sa opäť podarí získať dôveru ľudí," vyhlásil biskup Heinz-Günter Bongartz.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu