Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Dievča (13) v Bulharsku vcuclo bazénové čerpadlo!

Sarah Eberhardtová sa už z dovolenky nevráti Zobraziť galériu (3)
Sarah Eberhardtová sa už z dovolenky nevráti

LONDÝN/BRATISLAVA - Rodinná dovolenka v Bulharsku sa pre nemeckú tínedžerku skončila tragicky! Sarah Eberhardtovú zabilo bazénové čerpadlo, nad ktorým zabudol pracovník umiestniť bezpečnostnú mrežu. Jej otec tak po manželke, ktorá zomrela pred dvomi rokmi na mŕtvicu, prišiel aj o dcérku.

Nešťastie sa stalo v Berliner Golden Beach Hotel v letovisku Slatni Pjasazi, kde rodina bývala. Kým si obsluha bazéna dievča pod vodou všimla, ubehlo 20 minút. Jeho telo našli v čerpadlovej šachte.

"Čerpadlo bolo tak silné, že pri plávaní pôsobilo ako vír, ktorý ju stiahol a vcucol," povedal policajný hovorca. "Bol to strašný spôsob, ako umrieť."

V deň incidentu bazén sprístupnili bez povolania, uviedol bulharský denník Sofia Echo. Hoci hotel požiadal o povolenie, nepočkal na rozhodnutie príslušného výboru.

Prokuratúra začala vyšetrovanie pre trestný čin usmrtenia z nedbanlivosti. Podľa prokurátora kontrola zistila, že nechýbala iba bezpečnostná mreža, ale ani čerpadlo sa pri blokáde samo nevyplo.

Podľa bulharskej televízie riaditeľ hotela odmietol udalosť komentovať. Námestník primátora v meste Varna žiada vytvorenie turistickej polície, ktorá by zaistila bezpečnosť v hotelových zariadeniach.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu