Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Dievčatku (7) vcuclo vlasy do ventilu, pradedo ju oskalpoval!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BASILDON - Len pár sekúnd delilo od smrti sedemročné dievčatko, ktorému sa do ventilu v bazéne zamotali vlasy. Pred utopením ju zachránil prastarý otec, ktorý jej musel z hlavy vytrhnúť chumáč vlasov.

K incidentu došlo v anglickom grófstve Essex. Malá školáčka nebola schopná vyslobodiť sa sama, na pomoc jej preto musel pribehol pradedko (67) napriek tomu, že sa pri bazéne nachádzali aj dvaja plavčíci. Jeden z nich bol však zaneprádnený čistením a druhý si dievčinu nevšimol kvôli silnému odrazu slnka na vodnej hladine.

Dievčatko strávilo pod vodou dva a pol minúty a jej príbuzní sa tŕpli strachom, že sa utopila. Po chvíli však opäť nabrala vedomie.

Prevádzkovateľom bazéna, tamojšiemu mestskému úradu, udelil basildonský súd pokutu vo výške 25-tisíc libier (31 250 eur). Uznali ich totiž vinnými z porušenia bezpečnosti a zdravia.

"Bazény sú miestom, kde sa majú deti zabávať a učiť sa plávať. Namiesto toho takmer došlo ku tragédii," uviedla inšpektorka Úradu pre zdravie a bezpečnosť Nicola Surreyová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu