Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Chlapček (5) z Oravy sa utopil na dovolenke v Egypte!

Egyptské letovisko Hurghada
Egyptské letovisko Hurghada

BRATISLAVA - Tragicky sa skončila dovolenka pre 5-ročného syna mladej rodiny z Oravy. Chlapec zahynul pri kúpaní v egyptskej Hurghade, uviedla TV Markíza. Nešťastie sa stalo v hotelovom komplexe.

Chlapec sa so staršou sestrou šmýkal na tobogane, šantenie vo vode sa mu stalo osudným. Zatiaľ nie je celkom jasné, čo presne sa v hotelovom bazéne a na šmýkačke stalo. Lekári na mieste určili ako predbežnú príčinu smrti utopenie. 

Tragédia sa stala druhý deň po ich prílete. Rodičia a sestra sa okamžite vrátili na Slovensko. Telesné pozostatky chlapca zostali v Egypte.

Ministerstvo zahraničných vecí o prípade vie, ale z dôvodu ochrany osobných údajov nebude poskytovať žiadne ďalšie informácie. "Robíme všetko, čo je v našich silách, aby sa nám ich čo najskôr podarilo dostať späť na Slovensko," uviedol pre hovorca rezortu Ľuboš Schwarzbacher. 

Transport na Slovensko uhradí poisťovňa. Podľa TV Markíza je však otázne, do akej miery za tragédiu nesie zodpovednosť správca hotelového komplexu, ktorý v areáli zodpovedá za bezpečnosť dovolenkárov a hostí.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu