Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Francúzsko hlási prvé úmrtie na E. coli

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

PARÍŽ - Prvé úmrtie na epidémiu črevnej baktérie E. coli vo Francúzsku zaznamenali dnes tamojšie orgány. Informovala o tom agentúra AP.

Lekár Benoit Vendrely z nemocnice v Bordeaux povedal, že dnes skoro ráno zomrela 78-ročná žena, hospitalizovaná v nemocnici od 24. júna s hemolyticko-uremickým syndrómom (HUS). Toto veľmi nebezpečné zriedkavé obličkové ochorenie, ktoré postihnutých ohrozuje na živote, sa prejavuje u najvážnejšie nakazených ľudí.

Lekár informoval, že kmeň E. coli, ktorým bola infikovaná zosnulá, nebol totožný s kmeňom, na ktorý v Nemecku zomrelo 48 ľudí a po jednom vo Švédsku a v USA. Zdroj, z ktorého sa nakazila zosnulá Francúzka, nespomenul.

V nemocnici v Bordeaux naďalej zostáva sedem infikovaných pacientov; u šiestich z nich sa potvrdil rovnaký kmeň E. coli ako pri epidémii v Nemecku.

Zdravotnícki experti Európskej únie vo štvrtok identifikovali ako pravdepodobný zdroj smrtiacej nákazy kontaminované semená senovky gréckej, ktoré z Egypta vyviezli do viacerých európskych štátov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu