Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Šokujúce operácie: Dievčatkám menia genitálie na mužské!

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: alamy)

LONDÝN/BRATISLAVA - Stovky dievčat, vo veku od jedného do piatich rokov, podstupujú operáciu, pri ktorej im zmenia pohlavie. Bohatí indickí rodičia sa hrnú do mesta Indore, aby dali svojim dcéram za 2 300 eur urobiť genitoplastiku a spravili z nich synov. A to napriek varovaniu, že chlapec možno bude neplodný.

Pri zákroku, ktorý sa bežne používa na korekciu abnormalít genitálií u dospelých pacientov, lekári vyformujú penis s použitím tkaniva zo ženských orgánov. Zároveň dieťaťu podávajú hormonálne lieky.

Procedúra sa stala populárnou, pretože indická spoločnosť kladie veľký dôraz na splodenie syna a dediča. Testy na určenie pohlavia v tehotenstve sú zakázané, aby vykorenili prax žien ísť v prípade dievčaťa na potrat.

Akonáhle o praktikách v pondelok informovali Hindustan Times, spustila sa vlna kritiky nad týmto "bezprecedentným" trendom. Autorka článku Taslima Nasrínová napísala na Twitteri: "Šokujúce! Nielen, že ľudia zabíjajú nenarodené dievčatá, ale potom ich menia genitoplastikou na chlapcov."

Odborníci tvrdia, že systém je otvorený nekontrolovanému zneužívaniu a vyzývajú na prijatie nových predpisov. Podľa právnych expertov zatiaľ nie sú takéto operácie v rozpore so zákonom.

Rodič, ktorého dieťa podstúpilo plastiku vo veku dvoch rokov, má ale na vec iný názor: "Myslím si, že nebude zmätené zo svojho pohlavia, keď vyrastie a môže žiť normálnym životom, ako by nemalo žiadne spomienky na operáciu."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu