Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Toto sú najnebezpečnejšie krajiny: Dievčatkám režú genitálie!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

LONDÝN - Najnebezpečnejšou krajinou pre ženy je Afganistan, nasledujú Kongo, Pakistan, India a Somálsko. K tomuto záveru došli experti nadácie Thomson Reuters.

Afganistan zaradili na prvé miesto kvôli úrovni násilia, katastrofálnemu nedostatku lekárskej starostlivosti a hlbokej biede. Pre zaradenie Konga na druhé miesto bolo určujúce otrasné množstvo prípadov znásilnenia, ktorého sa dopúšťajú vojaci a bojovníci rôznych frakcií zapojených do tamojšieho ozbrojeného konfliktu. Pakistan, India a Somálsko sa ocitli na ďalších miestach kvôli ekonomickej diskriminácii, zabíjaniu takzvane nežiaducich novorodených dievčatiek, mrzačeniu genitálií dievčat a útokom kyselinou na ženy.

Do ankety boli zapojené názory 213 expertov z piatich kontinentov. situáciu žien posudzovali podľa všeobecnej nebezpečnosti situácie v jednotlivých krajinách podľa rizík, ktorým vystavené v oblastiach zdravotníctva, sexuálneho a nesexuálního násilia, prístupu k zdrojom a obchodovaniu s ľuďmi a tiež v dôsledku kultúrnych a náboženských faktorov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu