Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Otec žiada pre svoje zrastené dvojičky smrť!

Saba a Farah pred piatimi rokmi Zobraziť galériu (2)
Saba a Farah pred piatimi rokmi (Zdroj: AP)

LONDÝN/BRATISLAVA - Pätnásťročné indické dvojičky Saba a Farah Shakeelové sa narodili zrastené lebkou. Čím sú staršie, trpia čoraz horšími bolesťami hlavy a ich reč sa stáva nezrozumiteľnou. Otec, ktorý sa už nemôže pozerať na ich agóniu, prosí, aby im dovolili zomrieť.

Pred piatimi rokmi arabský šejk Mohammed bin Zayed zaplatil dievčatám návštevu špecialistov, aby preskúmali možnosti ich oddelenia. V tej dobe boli v oveľa lepšej fyzickej aj psychickej kondícii. Pohybovali sa na spôsob krabov, bavilo ich hranie stolových hier a sledovanie bollywoodskych filmov.

Tím odborníkov zistil, že dievčatá zdieľajú dôležité cievy v mozgu a majú iba dve obličky umiestnené v tele Farah. Ich oddelenie by si vyžiadalo šesť operácií, pričom šanca na prežitie oboch bola veľmi malá. Hoci šejk by prípadné zákroky finančne dotoval, otec sa rozhodol neriskovať. 

V súčasnosti sú na tom dievčatá dosť biedne. Keďže Farahine obličky musia utiahnuť dvojnásobnú záťaž, zaznamenala úbytok hmotnosti a trpí vysokým krvným tlakom. Shakeel, ktorý na ich liečbu nemá peniaze (zarába iba 65 libier mesačne a živí 8-člennú rodinu), prišiel so srdcervúcim záverom: ich utrpenie by malo skončiť. 

"Dievčatá chcú žiť a užívať si život ako ostatní, ale keď majú bolesti, kričia a prosia o pomoc. Všetko, čo chceme, je, nech nám pomôže vláda alebo nech im dovolia zomrieť, pretože ich stav je veľmi zlý," povedal otec pre denník Dialy Telegraph.

Siamské dvojičky

.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu