Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Anorektické sestry odmietali jesť, nemajú ani 38 kíl!

Maria (vľavo) a Katy, ktorá neváži ani 32 kíl Zobraziť galériu (3)
Maria (vľavo) a Katy, ktorá neváži ani 32 kíl (Zdroj: Nick Holt)

LONDÝN/BRATISLAVA - Dvojičkám Marii a Katy Campbellovým (33) zmenila jedna veta celý život! Keď mali iba 11 rokov začuli otca povedať, že sa im zaobľujú telá. Zhrozené dcérky sa rozhodli, že nebudú jesť, aby sa z nich nikdy nestali ženy.

Neškodná poznámka vyvolala v dospievajúcich Angličankách zlovestnú dohodu, ktorá ničila ich rodičov, významných spisovateľov, nasledujúcich 20 rokov. Na otca nakričali, že nikdy nebudú menštruovať a mať ženské boky. "Chceli sme potrestať jeho aj matku a predpokladám, že to sme robili od tej doby," hovorí Katy.

Čo sa udialo v zmätenej mysli tínedžeriek ťažko povedať. Je však hrozné, že túžba po treste im zničila životy a možno sa už nikdy nezotavia. Dnes dospelé ženy priznávajú, že samy sa snažia pochopiť, čo sa vtedy vlastne stalo. "Je to ako mať väzenskú guľu okolo členku, ktorej sa nemôžem zbaviť. Som posadnutá tým, čo jem, koľko kalórií spálim, koľko budem vážiť zajtra a koľko dnes," vraví Maria.

Dvojičky strávili väčšinu svojho detstva a dospelosti v nemocniciach. Obe sa dostali do bodu, kedy je ich zdravotný stav naozaj vážny. Pri výške 165 centimetrov Maria váži okolo 38 kíl a Katy nemá ani len 32. "Nemôžem chodiť. Bolí ma chrbát, mám nepravidelný tep, osteoporózu, chronické bolesti žalúdka a pankreasu. Som na diuretikách, pretože mi nefungujú obličky," popisuje Katy.

Ženy, ktoré stratili kvôli chorobe takmer všetko, majú strach z budúcnosti, ale dúfajú, že momentálna hospitalizácia prinesie pozitívne výsledky. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu