Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Dievčatko (3) bojuje o život: Leukémiu vyhlásili za ekzém!

Vyrážky na tvári označili lekári za kožný problém Zobraziť galériu (2)
Vyrážky na tvári označili lekári za kožný problém (Zdroj: hotspot media)

LONDÝN/BRATISLAVA - Keď sa malej Angličanke Broghan Whiteovej objavili na tvári červené vyrážky, lekári konštatovali, že ide o kožný problém. Mesiace im trvalo, kým prišli na to, že obyčajný ekzém je vlastne leukémia. Dievčatko má nádory v obličkách aj pečeni.

Keď mala Broghan dva roky, objavili sa jej červené škvrny výhradne na tváričke, hovorí jej matka Gemma (28). Podľa doktora, ku ktorému ju vzala, išlo ekzém. Neskôr však vyrážky začali meniť farbu a rozšírili sa na zadok a stehná. Ďalšia návšteva u lekára však nepriniesla žiadny nový výsledok. 

Keď chcela Gemma počuť aj iný názor, musela si počkať na vyšetrenie štyri mesiace. Vtedy prišli šokujúce výsledky z biopsie - rakovina. Zistilo sa, že Broghan má nádory v oboch obličkách aj pečeni. Do troch týždňov dievčatko podstúpilo chemoterapiu a zostáva v nemocnici. 

Matka je na lekárov nahnevaná, že jej chorobu neodhalili skôr. Ktovie, aký rozdiel by mohlo znamenať pre dievčatko tých približne deväť mesiacov.

Nemocnica sa bráni, že leukémia sa u Broghan prejavovala inak ako u ostatných detí a pre lekára bolo ťažké rozpoznať prvé príznaky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu