Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Dostala "padáka" cez sms správu, šéfke udelili pokutu!

Sedina Sokolovicová
Sedina Sokolovicová

SYDNEY - Pokutu vo výške takmer 10 000 austrálskych dolárov (viac než 182.000 korún) dostala riaditeľka austrálskeho módneho butiku za to, že svoje zamestnankyni dala výpoveď v krátkej textovej správe poslanej na mobilný telefón. Vládny úrad Fair Work Australia (FWA), ktorý pokutu v pondelok udelil, prepustenie pracovníčky touto formou označil za "šokujúce", napísala dnes austrálska tlač.

Sedina Sokolovicová, ktorá sa snaží presadiť aj ako herečka, uviedla, že príčinou prepustenie bola nespokojnosť šéfky s tým, že si bez dovolenia menila služby s kolegyňou a do práce chodila neskoro.
 
V butiku Modestie v Liverpoole na juhozápade Sydney pracovala dva roky, ale potom jej šéfka Sophia Sarkisová napísala: "... neberieš vážne mňa ani prácu. To mi dosť vadí, a preto si zajtra môžeš vyzdvihnúť plat a vrátiť kľúče. Netreba mi volať. Nemyslím, že by sme spolu mohli ďalej pracovať. "
 
Tento text FWA označila za tvrdý, nespravodlivý a nerozumný, a samotný spôsob prepustenia potom za "šokujúci a zbabelý".
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu