Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Ďalší francúzsky politik obvinený zo sexuálneho obťažovania

Georges Tron
Georges Tron (Zdroj: SITA)

PARÍŽ - Dve ženy obvinili francúzskeho štátneho tajomníka Georgesa Trona zo sexuálneho obťažovania. Prípadom sa už zaoberá prokuratúra. Jedna zo žien sa k oznámeniu odhodlala po tom, čo bol v New Yorku zo sexuálneho násilia obžalovaný bývalý šéf Medzinárodného menového fondu Dominique Strauss-Kahn, napísala dnes agentúra Reuters.

Tronov právny zástupca Olivier Schnerb obvinenia odmietol a povedal, že dostal pokyn, aby podal žalobu za ohováranie. Tron, ktorý v denníku Le Parisien označil obvinenie za "neuveriteľné", už podľa Reuters informoval o prípade premiéra Françoisa Fillona. Spomínaná dvojica žien podľa štátneho tajomníka v disciplinárnom konaní prišla o miesta na radnici v juhofrancúzskom meste Draveil, kde je Tron starostom.

Jedna z nemenovaných žien vypovedala, že sa jej Tron pri rôznych príležitostiach nevhodne dotýkal. Dva roky pracovala na recepcii pri Tronovej kancelárii. "Keď som videla, že aj obyčajná chyžná sa môže postaviť Straussovi-Kahnovi, povedala som si, že nemám právo mlčať," citoval Reuters jej výpoveď.

Tron v súvislosti s údajným sexuálnym obťažovaním hovorí o pomste a o lokálnom spore o miestnej výstavbe. Podľa neho sú obe ženy napojené na osoby z krajnej pravice, ktorá sa sporu zúčastnila.

Strauss-Kahn čelí obvineniu zo sexuálneho útoku a pokusu o znásilnenie hotelovej chyžnej, vdovy (32) z Guiney. Podľa obžaloby sa toho dopustil 14. mája v newyorskom hoteli Sofitel. Bol prepustený na kauciu a je v domácom väzení na Manhattane. Vinu popiera, ale podľa americkej tlače sa pokúša o mimosúdne vyrovnanie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu