Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Meteorologička namiesto predpovede kritizovala režim!

ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
ilustračné foto

KYJEV - Ukrajinský štátny rozhlas odteraz nebude do vysielania zaraďovať priame vstupy pracovníkov meteorologickej služby. Rozhodnutie padlo po incidente, keď Ljudmila Savčenková obvyklú predpoveď počasia doplnila kritikou pomerov na Ukrajine. Meteorologička má v rozhlase zákaz a všetky ďalšie predpovede budú predkladané k cenzúre.

"Občas sa zdá, že terajšie krásne dni nám príroda dáva ako náhradu za tie neporiadky, zlobu a nespravodlivosť, ktoré sa dejú v našej krajine," oznámila poslucháčom miesto predpovede počasia Ljudmila Savčenková.

"Je nepochopiteľné, ako si niekto z tak krásneho kúska krajiny môže robiť posmech. Zatiaľ nás ale stále láska milé jarné slnko a hriať nás bude od východu na západ aj zajtra," naznačila Savčenková aspoň rámcovo stredajšie počasie.

Ukrajinský meteorologický ústav, známy v krajine ako Ukrgidrometcentr, sa o priame rozhlasové vstupy s predpoveďou stará desiatky rokov. Nabudúce ale musí záznam dodať vopred a zodpovedný redaktor bude povinný ho pred zaradením skontrolovať.

"Keď človek hovorí o počasí, musí hovoriť o počasí," komentoval opatrenia na otázku novinárov šéf informačnej správy Ukrgidrometcentra Roman Čajkovskij.

Ukrajinské médiá k tomu poznamenávajú, že šéfom štátnej rozhlasovej stanice je Taras Avrachov, ktorý predtým pôsobil ako tlačový hovorca prezidenta Viktora Janukovyča.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu