Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Mužovi mala za trest nakvapkať do očí kyselinu!

Amení Bahramiová po útoku navždy oslepla Zobraziť galériu (2)
Amení Bahramiová po útoku navždy oslepla

LONDÝN/BRATISLAVA - Takmer v hodine dvanástej zmenil Irán rozhodnutie a odložil v sobotu oslepenie odsúdeného. Ten polial kyselinou tvár žene, ktorá si ho odmietla vziať. Amení Bahramíovú (32) jeho útok strašne znetvoril a definitívne prišla o zrak, hoci podstúpila 19 operácií.

Súd v Teheráne v novembri 2009 nariadil, aby vtedy 27-ročnému Madžídovi Mohavedimu do každého oka kvapli 10 kvapiek kyseliny sírovej v súlade s islamským trestom "oko za oko".

Vinník sa priznal, že sa chcel pomstiť spolužiačke z univerzity za to, že pred štyrmi rokmi odmietla jeho žiadosť o ruku. Napriek dlhoročnej zdravotnej starostlivosti v Španielsku prišla žena o obe oči a stále má vážne poranenia na tvári i tele.

"Nech je ako ja," povedala pred súdom v Teheráne. "Nežiadam to kvôli sebe. Madžíd musí byť potrestaný, aby takíto ľudiavedeli, že nesmú oblievať dievčatá kyselinou," dodala. Hoci jej súd priznal odškodné približne 22-tisíc eur, žene o peniaze nikdy nešlo.

O zmene rozsudku, nikto ju ani jej právnika vopred neinformoval. Podľa Amnesty Inernational bez ohľadu na to, aký strašný zločin bol spáchaný, je oslepenie kyselinou krutým a neľudským trestom, rovnajúcim sa mučeniu.

Poliata kyselinou

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu