Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Vojaci alebo transvestiti? Ministerstvo kúpilo kostýmy Snehulienok!

ilustračné foto
ilustračné foto

MOSKVA - Chcú z tvrdých vojakov spraviť transvestitov? Taká otázka sa naskytá po tom, čo sa internete prevalil zámer ruského ministerstva obrany zaobstarať si 270 karnevalových kostýmov rozprávkových bytostí za viac ako 1,3 milióna rubľov (cca 32-tisíc eur).

Ruská armáda už dávno získala ohlas svojím majstrovským maskovaním. Je tiež známe, že v arzenáli má aj nafukovacie makety tankov, lietadiel a rakiet, aby v prípade potreby zmiatli nepriateľských špiónov a prieskumníkov.

Tí si, súdiac podľa novej zákazky, budú musieť odteraz dávať pozor aj na všelijaké čarodejnice, pirátov, ukrajinských tanečníkov, poletujúcich Vtákov ohnivákov, nehovoriac o čate pôvabných Snehulienok, tancujúcich v krátkych šatách nad kolená, s korunkou vo vlasoch a s bielymi pančuškami na nôžkach.

Ministerstvo obrany si od každého kostýmu žiada 30 kusov, a to vo veľkostiach siahajúcich od 136 po 182 centimetrov. Akonáhle zámer vyvolal rozruch, anonymné zdroje z ministerstva obrany hneď začali presviedčať o tom, že nový šat nie je určený pre žiadnu špeciálnu údernú jednotku, ale vraj pre penzionát, kde sa zotavujú vojenské ratolesti. "Na čo by vojakom bol kostým Snehulienky?" tvrdí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu