Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vďaka počítačovej chybe si ľudia nakúpili bez platenia

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: SITA)

HAMILTON - Štedrý deň namiesto Veľkého piatku zažili obyvatelia novozélandského mesta Hamilton. Počítačová chyba im otvorila dvere supermarketu, v ktorom neboli žiadni zamestnanci. Mnohí to využili a bez platenia "nakúpili" plné vozíky tovaru, napísal londýnsky denník The Times.

Presne o ôsmej ráno otvoril počítačový systém supermarketu dvere a rozsvietil svetlá, aby obchod pripravil na bežný nákupný deň. Jedinou chybou bolo, že počítaču nikto nepovedal, že je Veľký piatok, kedy supermarkety na Novom Zélande majú zavreté, a teda na dohľad nebol ani jeden zamestnanec za pokladňou či ochranka pri dverách.

To ale obyvateľov v Hamiltone nijako neodradilo. Naopak boli zakrátko všetky uličky medzi regálmi supermarketu Pak'n Save rovnako rušné, ako ktorýkoľvek iný deň, len s tým rozdielom, že nakupujúci prechádzali s napchatými košíkmi okolo pokladní priamo k autám.

V čase, keď na miesto dorazila polícia, väčšina z nich už dokončila "nákup" a odišla. "Keď sme prišli, odchádzalo odtiaľ veľa áut," povedal seržant Guy Callahan. "Niektorí ľudia vo vnútri normálne zaplatili s pomocou automatov, ale iní odišli bez platenia. Neboli sme schopní zistiť, kto zaplatil a kto nie, a tak bolo našou prioritou supermarket uzavrieť a kontaktovať majiteľa," dodal.

A vlastník Glenn Miller sa teraz snaží apelovať na lepšej stránky tých, ktorí nakúpili za päť prstov, keď ich prosí, aby prišli vyrovnať dlh. Z takto získaných peňazí vraj prispeje na obnovu mesta Christchurch zničeného nedávnym zemetrasením.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu