Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Slováci kradli v Parndorfe aj v kempingoch

Ilustračné foto
Ilustračné foto

EISENSTADT - Traja Slováci v uplynulých dňoch neurobili dobé meno svojej vlasti v susednom Rakúsku, kam sa vydali kradnúť.

V sobotu krátko pred záverečnou prichytila Slováka (28) pri krádeži predavačka jedného z obchodov v nákupnom centre v Parndorfe. Dlhoprstý páchateľ odstránil z kabátu elektronickú poistku proti krádeži. Keď ho predavačka chcela pri východe zastaviť, vybehol von a nasadol do auta, kde naňho čakal jeho krajan (26).

Oboch Slovákov však onedlho dostihla policajná hliadka, ktorá v ich aute našla ďalšie kradnuté predmety. Slovenský zlodej putoval do väzenia v Eisenstadte, jeho komplica stíhajú na slobode, informovala v nedeľu rakúska agentúra APA. Bicykel s prívesným vozíkom si ako pomôcku pri svojich nekalých úmysloch vybral zatiaľ nedolapený slovenský zlodej (55), ktorý podľa portálu www.regionews.at minulý týždeň kradol v dvoch kempingoch ležiacich pri Dunajskej cyklistickej ceste (Donauradweg).

Slovák sa najprv vlámal do niekoľkých obytných prívesov v kempingu Kaiserau v Schlögene, odkiaľ ukradol televízor, ohrievač a ďalšie predmety. Zostal tam zrejme dva dni a potom sa v piatok premiestnil do neďalekého kempingu Inzell, kde sa vlámal do jedného prívesu. Pri jeho opúšťaní si však zlodeja všimol sused, ktorý privolal políciu. Tá napriek intenzívnemu pátraniu slovenského zlodeja, ktorý sa dal na útek pešo, zatiaľ nechytila. V prívesnom vozíku však policajti našli dokumenty, podľa ktorých Slováka identifikovali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu