Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mladý azylant z Egypta vyvolal poplach na letisku

Letisko v Dortmunde
Letisko v Dortmunde

DORTMUND - Dvadsaťdvaročný azylant z Egypta prenikol dnes na letisku v nemeckom Dortmunde do odbavovacej zóny, čím vyvolal v skorých ranných hodinách v priestoroch letiska poplach. Jeho motív však zostáva zatiaľ nejasný.

Nič nenasvedčuje politicky motivovanému trestnému činu ani pozadiu konania nábožensko-teroristického charakteru, uviedla podľa agentúry DPA hovorkyňa príslušného orgánu verejnej správy v Münsteri.

Neozbrojený muž, ktorého dočasne zadržali, je už na slobode a bude čeliť iba obvineniu z narúšania verejného poriadku. Na príslušníkov bezpečnostných zložiek urobil dojem zmäteného človeka.

Poplach na dortmundskom letisku, vrátane prehliadok dvoch strojov za účasti špeciálne vycvičených psov, ktoré nenašli nič podozrivého, spôsobil šesťhodinové omeškanie letu do Palmy de Mallorca a dvojhodinové omeškanie štartu lietadla smerujúceho do Londýna.

Egypťan nemal pri sebe nič okrem železničného cestovného lístka. Do odbavovacej časti letiska sa zrejme dostal cez strešnú konštrukciu jednej z budov. Po krátkom čase ho objavili a zadržali. Nevedno však, čo tam vlastne chcel.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu